Ponga Sauvignon Blanc

Nieuw-Zeeland- Marlborough
 
De zilveren varen is een plant die enkel in Nieuw Zeeland voorkomt en de Maori's noemen deze kenmerkende varen 'Ponga'.
De wijngaarden voor deze Sauvignon Blanc liggen in Marlborough. Dit gebied is wereldberoemd voor Sauvignon Blanc, omdat de druiven worden beschermd worden tegen de oceaanwind en zodoende ultiem rijp worden. De wijnmakers van Jackson Estate zijn specialist in deze druif en maken er een heerlijke aromatische wijn van. Knisperend fris, met veel rijp geel fruit zoals peer, meloen en appel.
 
Info
De Ponga Sauvignon Blanc uit Nieuw Zeeland vertoont fijne geuren van fris tropisch fruit. Het kenmerkende stuivende karakter is uiteraard aanwezig, maar wordt subtiel in bedwang gehouden door een smaak van rijp fruit, meloen en peer.
 
Wijn & Spijs
Heerlijk bij verse vissoorten, frisse salades met kreeft en schaaldieren
 
Extra info
Land                 Nieuw-Zeeland
Regio                Marlborough
Jaargang           2019
Druif                 Sauvignon Blanc
Lagering           100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur      8-10 °C
Sluiting             Schroefdop
Inhoud              0,75
Alcohol              13%
 
Over Jackson Estate
Nieuw-Zeeland, Marlborough De Jacksons emigreerden in 1842 van Engeland naar Nieuw-Zeeland. In 1855 kocht Adam Jackson de eerste stukken land in het hart van de regio Marlborough in de Wairauvallei, later bekend als Jacksons Road. De beroemde eucalyptusboom in de wijngaard Grey Ghost die op elk etiket en in het logo staat, werd in 1867 geplant door zijn vrouw Alice. Jackson Estate werkt volgens de regels van duurzame wijnbouw, zij doen er alles aan om het land te conserveren voor toekomstige generaties en het liefst nog beter achter te laten.
  • € 12,95

Aantal

Ponga Sauvignon Blanc